Förbättra sin hemsida

Hej! Jag heter Anette Bargel och driver webb- och kommunikationsbyrån Affärsnyttig webb & PR. Jag är webbrådgivare och skapar även hemsidor och innehåll för dem och för sociala medier.

Jag tycker om att hjälpa företag att förbättra sin hemsida och närvaro i sociala medier. På så sätt får företagarna ofta fler kunder och får mer tid över till sin kärnverksamhet.

En bra hemsida kan spara in upprepningsfrågor i telefon, ta in beställningar och berätta om företagets/ert utbud dygnet runt.

Men visst är det svårt att hinna med att publicera regelbundet, och att stadigt förbättra hemsidan, och sköta säkerhetsuppdateringarna, som kommer allt oftare? Och så ska man ha en strategi också, och veta var och hur man ska synas för att det ska ge effekt. Och inte minst, vilken plattform bör man välja för hemsidan? Det ska ju både vara enkelt att uppdatera innehållet själv, plattformen ska gillas av Google och vara kostnadseffektiv, och vara responsiv … och …. Visst känns det krångligt ibland?

Så här kan jag hjälpa dig

Jag blir din coach och rådgivare. Eller producerar regelbundet innehåll för dina digitala kanaler och sköter hemsidans säkerhet och googlesynlighet (sökmotoroptimering). Du väljer omfång och vilka webbtjänster du önskar och så förbättrar vi tillsammans er hemsida, närvaro i sociala medier och er synlighet. På webben kan man synas helt utan annonseringskostnad, synas dygnet runt och det vi publicerar ligger kvar permanent, i jämförelse med er närvaro i en tidning, som senare slängs.

Nu funderar du på varför du ska anlita mig, och vad min utbildning är. Till skillnad från många webbyråer som kommer (enbart) från det tekniska hållet så kommer jag från kommunikation och marknadsföring. Och de digitala kanalerna ÄR kommunikation, inte teknik. Kommunikation med kunder, blivande kunder, företagets intressenter och webbesökare i allmänhet. Så att vara utbildad kommunikatör och skribent är inte så dumt. Parat med cirka tio års erfarenhet som webbansvarig med många webbutvecklingsprojekt blir det en stark kombination. Bland annat har jag varit webbansvarig för en norsk koncern inom hälsokost, med nationella webbplatser för fem olika länder, där vi hade in-house webbutveckling, 20 webbredaktörer jag coachade och utbildade, samtidigt som jag ansvarade för användarvänlighet, utveckling, omvärldsbevakning inom webb samt sökmotoroptimering (googlesynlighet). Hur roligt som helst 🙂 Jag har arbetat mycket mot konsument och även varit presskontakt mot svensk marknad och världen.

2014 tog jag med mig kunskapen och startade eget hemma i Bohuslän. Idag har jag kunder över hela Sverige och några utomlands också. Jag skapar hemsidor, är rådgivare inom webb, kommunikation och sociala medier, tänker ut digitala strategier, producerar innehåll, ger support, samt ger kurser i wordpress och webb. Att lära ut och få andra människor att växa och bli synligare på webben är bland det bästa jag vet. Därför kommer jag också att starta onlinekurser med webbkunskap & coaching under 2018.

Det roligaste jag vet är när mina kunder får mer att göra tack vare sin förbättrade hemsida och/eller sin ökade närvaro i sociala medier.

Vad vill du förbättra eller bli bättre på angående webb? Kontakta mig gärna för en dialog.
————–
Anette är utbildad kommunikatör och är diplomerad från IHM, Poppius Journalistskola, RMI-Berghs reklamskola samt från ettårig Film-och TV-utbildning. Därutöver ett antal webbutbildningar i Sverige och Norge, och inte minst, praktisk erfarenhet.